ההיסטוריה של הקפה האמריקאי

העלאת מיסים על תה – הביאה לעלייה בצריכת קפה

עד למסיבת התה המפורסמת של בוסטון בשנת 1773 – כאשר כמה טונות של תה נשפכו במי הנמל כמחאה נגד העלאת המס על התה – נהגו האמריקאים לצרוך תה (על פי המסורות הבריטיות). שתיית תה כבר לא הוכיחה את עצמה כמעשה פטריוטי מאז העלאות המס על התה; מאותה נקודה, החלו להסתמך על יצרנים דרום אמריקאים של תה, ושתיית קפה הפכה לפופולרית יותר ויותר בארצות הברית. עד כדי כך שבתחילת המאה העשרים נצרכה מחצית מייצור הקפה בעולם בארצות הברית.

קפה הבוקרים – שיטה שהתפתחה בעת מלחמת האזרחים

במהלך מלחמת האזרחים החלו להתנסות בקפה שניתן להכין במהירות ללא צורך בציוד מיוחד.

הסיפור של הקפה האמריקאי מתחיל בעת הזאת במה שמכונה "קפה הבוקרים" (Cowboy Coffee), שהוכן על ידי קליית פולי קפה מעל האש, טחינתו באמצעות מכתש והרתחתו בסיר.

שיטה זו אפשרה לקפה לא להתבשל יתר על המידה, וכך ניתן היה להכין קפה בכמות גדולה יותר שיכול לספק כמות אנשים גדולה.

המצאת נס קפה והפצתו

ג'ורג' קונסטנט לואיס וושינגטון, היה הוגה רעיון הקפה הנמס ואיש עסקים ממולח והוא זה שהחל לייצר קפה נמס המוני והחל למכור קפה משלו משנת 1909.

בשנת 1910 , הוא ייסד מפעל קפה נמס בשם חברת קפה ג'יי וושינגטון והוא סיפק את הצבא במהלך מלחמת העולם השנייה.

הקפה הנמס הכלכלי נקרא בפשטות "כוס ג'ורג" (a cup of George). הוא היה מיומן גם בשיווק, עיתונים ומכשירי רדיו בניו יורק פרסמו את הקפה שלו, כך שלא היה קשה במיוחד להפוך לפופולרי במהירות.

החיילים חזרו מהמלחמה והם הביאו את התשוקה החדשה שלהם לקפה.

הם החלו לקדם שתיית קפה יומית שחוזרת על עצמה והפכה לצורה חדשה של חיי חברה.

מכונות קפה אוטומטיות החלו להתפשט בשנות ה -60 שעבדו עם סוג של קפסולות פולי קפה מומלצים טחונים ונייר סינון שעוטף את הקפה ועמיד למים, את המכונות האלו ניתן למצוא עד היום בארה"ב.

 

 

PEXELS

 

שתפו פוסט זה